Musicon AMV-kilpailu 2021

Tervetuloa osallistumaan Musicon 2021 AMV-kilpailuun!

Luethan säännöt huolellisesti ennen kilpailuun osallistumista. Kaikki kysymykset voit lähettää osoitteeseen kira@amv.fi

Aikataulu

 • Kilpailun ilmoittautuminen alkaa: 23.8.2021 
 • Kilpailun ilmoittautuminen päättyy: 10.10.2021 klo 23:59.
 • Tuomarit suorittavat esikarsinnan: 11.-24.10.2021
 • Esikarsinnan tulokset ilmoitetaan osallistujille 24.10.2021 mennessä.
 • Voittajat julkistetaan finaaliesityksessä Musiconissa 29.-31.10.2021.

Perusasiat ja rajoitukset

Kilpailuun saa osallistua itse tehdyllä musiikkivideolla, joka on koottu käyttämällä aasialaista animaatiota tai pelejä lähdemaasta riippumatta. Voit myös koota videosi käyttämällä aasialaisen sarjakuvan materiaalia. Olet mukana kilpailun esikarsinnassa, kun lähetät kilpailutyösi arvioitavaksi 10.10.2021 klo 23:59 mennessä. Finaaliin saapuminen on osallistujilta suositeltavaa, mutta ei välttämätöntä. Kilpailun ilmoittautumisessa tulee ilmoittaa oikea nimi järjestäjien tietoon, mutta itse kilpailussa voit halutessasi esiintyä pelkällä nimimerkillä.

Videot tulee lähettää järjestäjien ilmoittaman tiedostojen lähetyspalvelun kautta. Lähetysohjeet löytyvät sääntöjen lopusta. Muita kanavia pitkin lähetettyjä videoita ei hyväksytä, eikä myöskään YouTube-linkkejä. Kilpailuun ei hyväksytä mukaan videoita, jotka ovat olleet finaalissa, palkintosijoilla tai saaneet kunniamainintoja muissa suomalaisissa AMV-kilpailuissa. Videon ei tarvitse olla ennennäkemätön, eli sen saa julkaista internetissä ennen kilpailua, mutta suositeltavaa on jättää videon julkaisu kilpailun jälkeen yllätyksen säilyttämiseksi.

Videon sisällöstä suurimman osan (vähintään 60 %) tulee olla aasialaisen animaation, lähdemaasta riippumattomien pelin tai aasialaisen sarjakuvan materiaalia. Usean eri lähdemateriaalin käyttö samassa videossa on sallittua.

Äänisisällöstä suurimman osan (vähintään 60 %) tulee olla musiikkia niin, että musiikkivideon määritelmät täyttyvät; esimerkiksi ainoastaan trailerien, TV-mainosten tai vanhojen suomidubbien dialogiosuuksien käyttäminen eivät täytä tätä vaatimusta. Lyhyiden puhuttujen dialogiosuuksien sisällyttäminen videoon on hyväksyttävää. Emme hyväksy videoita, joissa on huono äänenlaatu.

Videossa ei saa näkyä alkuperäisiä TV-kanavien logoja eikä lähdemateriaalin tekijöiden nimet sisältäviä versioita alku- tai loppuanimaatioista (op/ed). Lisäksi tuomareille toimitettavassa versiossa videosta ei saa näkyä tekijän nimeä, nimimerkkiä tai muuta tekijän yksiselitteisesti paljastavaa tunnistetta. Tekijän tiedot voivat kuitenkin esiintyä kilpailussa näytettävään versioon.

Kilpailija voi myös lähettää videonsa ohessa kuvia editointiprosessistaan (maskauksia, efektejä, kohtia, joihin kiinnitti erityistä huomiota jne.). Nämä toimitetaan tuomareille videon ohessa. Kuvat editointiprosessista eivät myöskään saa sisältää videon tekijän nimeä, nimimerkkiä tai muuta tekijän persoonallista tunnistetta.

Käytä videossasi laadullisesti parasta mahdollista saatavillasi olevaa materiaalia. Suositeltuna videotiedostomuotona on MP4, mutta hyväksymme myös muut yleisimmät tiedostomuodot. Suositellut resoluutiot videoille ovat 1920x1080 tai 1280x720. Pienin hyväksytty resoluutio on 480x360. Toimitathan maksimissaan 30 fps videoita. Otathan huomioon, että mikäli videotiedoston toistamisessa ilmenee ongelmia, kilpailun järjestäjä saattaa joutua muuntamaan videon toimivaan tiedostomuotoon. Pyri tallentamaan videosi siinä resoluutiossa, jossa käyttämäsi lähdemateriaali on.

K18-materiaali ei ole sallittua, joten olethan harkitsevainen videon sisältösi suhteen. Videon pituus on minimissään 1 minuutti (1:00) ja maksimissaan 5 minuuttia (5:00).

Jokainen kilpailija saa lähettää kilpailuun arvioitavaksi enintään kaksi (2) videota. Myös yhteistyössä usean tekijän kesken tehdyt videot ovat sallittuja, mutta nämä lasketaan jokaiselta siihen osallistuneelta tekijältä yhdeksi videoksi. Yhteistyövideon voittotilanteessa vähintään kaksi editoijaa pyritään ottamaan huomioon palkittaessa, aina tämä ei kuitenkaan ole mahdollista.

Kilpailun AMV-vastaava, tuomari, tai heidän välitön lähipiirinsä (kumppani, puoliso, perheenjäsen) eivät saa osallistua kilpailuun.

Kilpailussa ei käytetä kategoriajakoa, vaan videot esitetään AMV-vastaavan valitsemassa järjestyksessä. Järjestäjä ei vastaa virheellisten yhteystietojen tai järjestäjästä riippumattomien sähköpostin toimitusongelmien aiheuttamista vahingoista.

Videoiden tarkistus lähetysvaiheessa

Videot kannattaa pyrkiä lähettämään ajoissa. Järjestäjät tarkastavat saapuvia videoita ilmoittautumisen aikana säännönmukaisuuden varalta ja ilmoittavat ongelmista osallistujille. Mikäli ilmoittautumisaikaa on vielä jäljellä, osallistujalla on mahdollisuus tehdä tarvittavat korjaukset säännönmukaisuuden korjaamiseksi. Mikäli videota ei korjata säännönmukaiseksi, se hylätään. Ongelmatilanteissa otamme aina yhteyttä lähettäjään.

Esikarsinta ja tuomarointi

Ilmoittautumisen päätyttyä videot lähetetään tuomaristolle esikarsintaa varten. Esikarsinnassa tuomarit valitsevat videoista ne, jotka tullaan näkemään AMV-kilpailun finaaliesityksessä. Sekä karsituille että finaaliin päässeille ilmoitetaan esikarsinnan tuloksista sähköpostitse.

Esikarsinnan jälkeen tuomaristo valitsee finalisteista voittajat. Sama video ei voi saada kahta tuomaripalkintoa. Finaalin jälkeen halukkaille osallistujille lähetetään palautteet videoista. Jokainen tuomari kirjoittaa oman palautteen videosta sitä pyytäneille. Mikäli haluat videostasi palautteen, voit pyytää sitä vastaamalla AMV-vastaavan sähköpostiin esikarsinnan tuloksista.

Tuomarit

Kilpailun tuomarit julkaistaan myöhemmin.

Palkinnot

Tuomaripalkinnot

 • Kilpailun Paras Video
 • Paras Europop
 • Paras Balladi
 • Paras Etninen
 • Paras Muunkielinen

Erikoispalkinnot

 • Yleisön suosikki 1. sija
 • Yleisön suosikki 2. sija
 • Yleisön suosikki 3. sija

Tuomaripalkinnot

Kilpailun Paras Video
Kilpailun paras on video, joka on kaikilta osa-alueiltaan vahvin teos ja se on jäänyt tuomarien mieleen erityisesti. Videon vaikuttavuusarvo, uudelleenkatsottavuus ja konsepti ovat tässä avainasemassa. Kokonaisuutena se on täydellisyyttä hipova teos, josta löytyy hyvin vähän parantamisen varaa.  

Paras Europop
Nyt ollaan ylpeitä eurooppalaisista juuristamme ja kaivetaan mielen kätköistä ne kaikki poppaavimmat biisit vuosien varrelta! Tähän kategoriaan hyväksytään sekä kevyemmät sekä tuoreemmat discohitit mutta myös 80-luvun klassikkosuosikit. Kunnon trance-musiikit tai uudemmat perinteiset elektropoppibiisit kuuluvat myös tämän palkinnon piiriin. Liian tarkan rajauksen välttämiseksi myös Euroopan ulkopuolella tuotettu musiikki sallitaan, mikäli on todennettavissa että siihen on otettu europop vaikutteita. Arvioinnissa otetaan huomioon video kokonaisuutena ja valitun teeman sitominen kappaleeseen onnistuneesti.

Paras Balladi
Perinteisessä muodossaan musiikissa balladilla tarkoitetaan kappaletta, joka kertoo pienen tarinan. Yleinen käsitys on kuitenkin myös se, että balladit koostuvat rauhallisemmista musiikin osista ja ovat vastapainona nopeammille kappaleille. Balladit ovat usein surumielisiä ja liian tarkan rajauksen välttämiseksi sallimme palkintoon myös voimaballadit. Näytä meille musiikin kanssa yhteen soljuva teos, jossa tunnelmanluonti ja tunteet ovat kohdillaan.

Paras Etninen
Etnisellä tarkoitetaan kulttuuriperintöön sidottavia ominaisuuksia ihmisryhmissä kuten esimerkiksi musiikki, uskonto, kieli, ruoka ja opitut käytösnormit. Musiikkivideokilpailussa haemmekin siis musiikkityylillisesti ja lähdemateriaalillisesti kansan kulttuuriperintöön soveltuvia ominaisuuksia kilpailuteoksista, joissa musiikki ja lähdemateriaali on sidottu saumattomasti yhteen. Tähän palkintoon sopivat myös hyvin uudemmat perinteistä tyyliä noudattelevat kappaleet. Palkinnon mahdollisen herkän luonteen vuoksi emme hyväksy kilpailuun videoita, joissa musiikkityyliä ja jotain ihmisryhmää loukataan tarkoituksenmukaisesti jollain tavalla. Kulttuuriperintönä esimerkiksi suomalainen, intialainen ja japanilainen musiikki sekä tavat eroavat vahvasti toisistaan, otetaan tämä rikkautena.

Paras Muunkielinen
Nyt heitetään nurkkaan suomi ja englanti, ja lähdetään etsimään jotain täysin muuta! Tapahtumamme teeman vuoksi emme halua sulkea pois kielinä japania ja koreaa, mutta rohkaisemme editoijia toteuttamaan jotain täysin ennennäkemätöntä. Tämän palkinnon kohdalla katsotaan myönteisesti poikkeavuutta ja rohkeutta tehdä jotain erilaista. Toinen kotimainen ruotsi on myös sallittujen kielien listalla, sillä kotimaisuudesta huolimatta sitä nähdään todella harvoin AMV-kilpailuissa. Palkinnon vaatimuksista johtuen käytetystä kappaleesta suurimman osan on sisällettävä laulettuja lyriikoita, olivatpa lyriikat sitten todellista kieltä tai täysin itse keksittyjä.

Erikoispalkinnot

Yleisön suosikki
Kilpailuohjelman aikana järjestetään yleisön suosikki -äänestys. Muihin kilpailuihin verrattuna kuitenkin pienellä erikoisuudella, nimittäin palkinto jaetaan peräti kolmeelle videolle, jotka ovat saaneet parhaiten ääniä yleisöltä. Nyt yleisöä hurmaamaan!

Kaikki palkinnot jaetaan ohjelman lopuksi. Mikäli voittaja ei ole kilpailussa läsnä tai lähettänyt ketään hakemaan palkintoa puolestaan, palkinto postitetaan hänelle tapahtuman jälkeen.

Henkilötietojen käsittely

Osallistujien henkilötietoja käsitellään ainoastaan AMV-vastaavan, tapahtuman järjestäjien ja lähetyspalvelimesta vastaavien toimesta. Kilpailussa ilmoitetaan finalistivideoiden tekijöiden nimet tai nimimerkit heidän oman valintansa mukaan, sekä videon tiedot.

Videoiden lähetys

Nimeäthän tiedostosi muodossa: ”Nimimerkki-Videon_nimi”. Jos et käytä nimimerkkiä, korvaa tiedostonimen Nimimerkki muodolla EtunimiSukunimi. Lähetä videot Velhosto Xfer-lähetyspalvelun kautta.

Siirry osoitteeseen: http://xfer.velhosto.fi/
ja kirjoita Lähetyskoodi / Transfer code: musicon21-amv

Kirjoita seuraavalle sivulle sähköpostiosoitteesi, nimesi ja nimimerkkisi muodossa: ”etunimi sukunimi (nimimerkki)” sekä
Lähettäjän viite / Sender Reference -kohtaan videon tiedot: videon nimi, lista käytetystä audio- ja videomateriaalista sekä osallistutko videolla AMV.fi teemapalkintoon. Mikäli tiedot eivät mahdu kenttään, voit lähettää tiedot erillisessä tekstitiedostossa. Tee tämä etenkin, jos lähetät monta tiedostoa samalla kertaa.

Tämän jälkeen voit ladata palvelimelle haluamasi video-, kuva- ja tekstitiedostot. Järjestelmä sallii usean tiedoston lähettämisen samalla kertaa. Mahdollisissa ongelmatilanteissa kokeile ensin sivun käyttöä toisella selainohjelmalla. Mikäli ongelmia yhä ilmenee, ota yhteyttä AMV-vastaavaan.

Yhteystiedot

Mikäli ilmenee kysymyksiä kilpailuun liittyen, otathan yhteyttä AMV-vastaavaan sähköpostitse osoitteeseen kira@amv.fi

Kilpailu järjestetään Musiconin ja AMV.fi:n yhteistyönä. Kilpailun sääntöihin voidaan tehdä muutoksia taiteellisten käytäntöjen osalta yhteistyössä tapahtuman edustajan ja AMV.fi:n kanssa. AMV.fi varaa oikeuden muutoksiin.

Ristiriitojen ratkaisu

Ensisijainen taho ristiriitojen käsittelyssä on kyseisen kilpailun AMV-vastaava, joka toimii sekä AMV.fi:n että tapahtuman edustajana. Kunkin kilpailun vastaava, tarvittaessa yhteistyössä muun tapahtumaorganisaation kanssa, toimii ylimpänä vastuuhenkilönä ja tekee lopullisen linjanvedon ristiriitatilanteissa. Vastaavan tulee käsitellä hänelle osoitetut asialliset reklamaatiot kohtuullisessa ajassa. Ristiriitatietoja voidaan käyttää apuna sääntöjen kehittämisessä, kuitenkin niin, että asiaan mahdollisesti liittyvien kolmansien osapuolten identiteettiä ei missään olosuhteissa paljasteta edelleen.

Mikäli jostain syystä asiaa ei saada ratkaisua AMV-vastaavan kanssa, voi kilpailun osallistuja, tuomari, vastaava tai muu tapahtuman edustaja kutsua koolle AMV.fi:n hätäkokouksen. Kokoukseen kuuluu kolmesta viiteen sellaista AMV.fi:n aktiivia, jotka eivät osallistu kyseiseen kilpailuun. He voivat antaa ristiriitatilanteesta suosituksen tai toimenpide-ehdotuksen vastaavalle. Lopullinen päätösvalta säilyy kuitenkin vastaavalla.